Lukijat

keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Syksyn mietteitä

Heippa hei kaikille!

Täällä ollaan vielä.
Pidinkin vähän pidemmän tauon tässä välissä.

Opiskelu vie suurimman osan ajastani. Kesä meni työskennellessä eräässä palvelukodissa kehitysvammaisten parissa. Koulu alkoi taas elokuun alussa ja lukemista on riittänyt. Olemme käsitelleet koko tämän syksyn ajan ihmisen anatomiaa. Huomenna olisikin viimeinen tentti siitä. Huomenna on myös pari muutakin koetta. Ravitsemuksen koe ja ergonomian koe. Ergonomian koe on käytännön koe, mutta toki sekin jännittää jonkin verran. Ravitsemuksessa olemme käsitelleet erilaisia sairauksia, kuten esim: -kihti, keliakia, diabetes yms. ja tottakai olemme valmistaneet erilaisia ruokia tunneillamme.
Ja tuo anatomia on tosi vaikeaa, mutta mielenkiintoista.Huomisen tentin aiheena anatomiassa on hengitys ja ruuansulatus. ja miten jännää onkaan se, että kotona lukiessa tajuaa ne asiat, mutta kun saa tenttipaperin eteen, niin tuntuu, että kaikki olikin turhaa, en muista mitään ja "verenpaine nousee huippulukemiin". Jonkin aikaa miettiessä asiat palautuvat jotenkin mieleen.
Ensi viikolla aloitamme käsitellä kansansairauksia ehkäisevää hoito- ja huolenpitoa ja lääkelaskuja.
Ja luulen, että lukemista riittää ja tahti kiihtyy. Marraskuun puolessa välissä meillä alkaa työssäoppiminen, joka kestää kuusi viikkoa. Minä menen vanhainkodille harjoittelemaan.

Ja tässä kaiken keskellä olen ollut äitini tukena hänen sairastuttuaan. Onneksi meitä sisaruksia on paljon. Yhdessä autamme häntä selviytymään arjen keskellä. Mutta nyt ovat vaikeat leikkaukset takana päin ja suunta on nyt vain ylös päin kohti parempaa. Toipuminen leikkauksista vie aikansa, mutta päivä kerrallaan menemme eteenpäin.5 kommenttia:

A kirjoitti...

Kiitos Eila tästä postauksesta!

Olen monesti miettinyt, miten kamala kiire sinulla mahtaa olla; onneksi opinnot sujuvat hyvin!<3

Jaksamista ja ahkeruutta uuden ammatin hankkiminen vaatii, mutta palkinto on sitten sitäkin suurempi!<333

Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, Eila!<3333

mummeli kirjoitti...

Ihana kuulla sinust pitkästä aikaa. Työn- ja kouluntäytteistä on elämäsi ollutkin ja vielä äitisi sairaus siinä lisänä. Paljon olet jaksanut! Ja kiitoksena on sitten uusi, toivottu ammatti, joka varmasti sopii sinulle hyvin.
Oikein hyvää syksyä ja voimia opiskeluun ja onnea kokeisiin.

Irma kirjoitti...

On mukavaa että poikkeat välillä tänne
plokeihin.Kyllä se opiskelu vie kovasti aikaa ,ja voimia,sitten viellä
saiaus.toivotaan nyt jatkossa äidillesi kaikkea hyvää,ja myös sinulle.

Tuo kuva on niin,niin kaunis

sylvi kirjoitti...

Sinulla Eila onkin ollut kova urakka. Nostan hattua sinulle!, Lukeminen ei vanhempana olekaan niin helppoa, mutta hyvin sinä pärjäät.
Rukoilen voimia sinulle ja äidillesi pikaista paranemista.
Halaukset sinulle ja äidillesi! ♥ ♥

eila kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kauniista kommenteistanne. Tentit menivät hyvin ja vielä loppurutistus ennen käytännön harjoittelua, joka alkaa siis puolessa välissä tätä kuuta. Yritän taas ehtiä bloggailemaan ja kurkistelemaan teidänkin blogeihinne. Kaikkea hyvää teille rakkaat blogiystäväni ja kiitos vielä kerran.